петак, 4. март 2016.

Domaći žu-žu

Ako volite da se igrate sa testom a pri tom da obradujete ukućane domaćim pecivom, evo rešenja.PS.kad pravite gledajte da Vas neko  od ukućana vidi,u suprotnom neće verovati da ste ih Vi napravili !

Za testo:

  • 6 dl vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 dl ulja
  • oko 700 g brašna.

Za premazivanje:

  • 250 g margarina
  • žumance
  • 1 kašika pavlake
  • malo susama
  • malo morske soli.
Priprema :
Zamesiti testo od vode, soli, ulja i brašna. Testo podeliti na dva dela.
Razvući testo oklagijom u veliki krug i narendati pola margarina,Postipak ponoviti i sa drugim delom testa.
Testo preklopiti sa jedne i sa druge strane,kao pismo.
Testo preseći nožem sa strane da bi se dobili listići.
Zatim testo preklopiti sa jedne i druge strane, pa staviti jedan preko drugog dela i opet zaseći ivice nožem, da bi se bolje listale.Postupak ponoviti tri puta sa pauzom od po 15 minuta.
Razviti ponovo testo na oko 1 cm debljine i seći celo testo na trake.
Svaku traku iseći na kockice, 5x5, a može i veže, po želji.
Svaki žu-žu premazati žumancetom i pavlakom, posuti susamom i morskom solju. Peći na 200 C 10-15 minuta.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар