среда, 9. март 2016.

Taljatele sa mesom-Tagliatelle


Možda je proces pravljenja jela za nijansu teži i komplikovaniji ali krajnji rezulat je više nego savršen. Potrebno je samo malo strpljenja i volje.


Sastojci :

za taljatele :
3 komada jaja
300 gr brašna
1 kašika maslinovog ulja
0,5 kašičice soli.

I još je potrebno :

500 gr svinjske šnicle
3 veče šargarepe
1 koren celera
1 glavica crnog luka
soli po ukusu
bibera po ukusu
2 kašike ulja
1 kašika peršun seckani.

Kod ovog jela mi se sviđa što možete napraviti domaću testeninu u kućnim uslovima.
Nije komplikovano samo je potrebno strpljena i volje.Potrošite taljatele koliko vam je potrebno a ostatak ostavite da se prosuše,povremeno rastesite i možete ih čuvati u kartonskoj kesi do sledeće upotrebe,i mesec dana a da ne promene ni ukus a ni miris. U odgovarajućoj posudi stavite jaja,maslinovo ulje,so i sa brašnom zamesite testo.Testo mora duže da se mesi.Tvrđe je pod ruku,teže se mesi ali je krajnji rezultat odličan.Uživacete u ovom ručku. Kad umesite testo ostavite ga da miruje 20 minuta.Zatim testo podelite na više delova da bi vam bilo lakše.Pobrašnajte radnu površinu i oklagijom razvijte koru na oko 1 mm.Koru nožem presecite na manje delove i dobro pospite brašnom.Ako taljatele razvlačite mašinom nije potrebno dodatno dodavati brašno.Urolajte i nožem secite debljinu koju želite.Odmotajte rolnice pa ih pobacajte na suvu,pobrašnjenu krpu. Potrebno je da se suše bar pola sata pre kuvanja.Ostatak sušite nekoliko dana s tim što povremeno rastesite testeninu.Osušene taljatele čuvajte u kartonske kutije do sledeće upotrebe.Željenu količinu taljatela skuvajte u blago posoljenoj,provreloj vodi 10-ak minuta, u zavisnosti od vremena koje su se sušile a i od vašeg ukusa.Ocedite ih od vode.
Šnicle isecite na veće kocke i stavite ih u dublji tiganj da se proprže sa svih strana,dok ne promene boju.Dodati sitno isečen crni luk.Šargarepu i celer očistiti ,iseci na krugove i dodati mesu.Dinstati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša dodati kuvane taljatelje ,promešati i kuvati još 3 minuta dok se ne sjedine sastojci.Skloniti sa ringle pa dodati iseckan peršun.Služiti uz sezonsku salatu.
Malo je reći da je ukus savršen! Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар