среда, 18. мај 2016.

Prolećna rapsodija

Prolećna rapsodija
Prolećna rapsodija










Jagodičasta inspiracija za nagradni konkurs !Šta kažete,da li Vam se sviđa ?Ukus je fantastičan,od prvog slikanja ode pola torte,šta reći ?Hvala suncu što izađe pa su mi fotografije lepe,ili bar mislim da jesu !

Potrebno je za testo :

120 gr margarina
1 žumance
20 gr šećera
2 kašike hladne vode
200 gr brašna
1 kašika praška za pecivo

Potrebno za nadev :

150 gr slatke pavlake
150 ml mleka
220 gr čokolade
2 jaja
1 belance
2 naranđže

Za dekoraciju :

350 ml slatke pavlake
500  gr jagode
3 kivija
kutija biskvita

Priprema :

Margarin izgnječiti viljuškom,dodati žumance,vodu,šećer,prašak za pecivo i sa brašnom zamesiti testo.Testo odmah staviti u pleh promera 26 cm i rukom rastanjiti testo na dnu kalupa.Viljuškom ga izbockajte na više mesta i ostavite 30 minuta da miruje.Peče se na 190 C 5 minuna.
Za to vreme umutite slatku pavlaku.Dodajte jaja i belance i nastavite mućenje.Postepeno dodajte mleko,neprekidno muteći mikserom i na kraju otopljenu hladnu čokoladu.Kad se napravi kremasta smesa dodajte naranđžu isečenu na sitne kockice.Promešajte i sipajte preko polu pečene kore.Pecite još 10 minuta dok krema ne uhvati koricu.Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku i podelite na dva dela.U jedan deo stavite isečene kockice kivija a u drugi deo dodajte isečene jagode.
Preko kreme stavite prvo deo sa kivijem pa onda sa jagodama.
Dekorišite jagodama i biskvitom.
Dobro rashladite,skinite obruč sa torte i služite.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар