среда, 15. фебруар 2017.

Kukuruzni hleb

Kukuruzni hleb
Kukuruzni hleb










Nema ništa lepše nego kad dom zamiriše na vruć hleb i to onaj krckavi,ukusan i žut kao sunce !
Recept sam videla kod moje fb prijateljhice Tanje Đorđević,ona  na blogu Katin špajz a onda Mirisna teka.Hleb je fantastičan i toplo ga preporučujem !

Potrebno je :

2 male kašičice suvog kvasca
120 ml mleka
180 ml mlake vode
200 gr palente
300 gr brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja

Priprema :

U posudu pomešati mleku vodu i mleko.Dodati kvasac,šećer,ulje,so,palentu i belo brašno.Testo mešati varjačom dok se ne napravi kompaktna smesa.Ostaviti da testo naraste.

Naraslo testo premesiti ,oblikovati i staviti u pleh za hleb koga ste obložili papirom za pečenje.Izbockati ga viljuškom na više mesta.Ostaviti da naraste.Nožem zaseci testo na par mesta i stavite da se peče na 180 C oko 30 minuta.

Hleb je fenomenalan.Probajte !

Нема коментара:

Постави коментар