недеља, 25. јун 2017.

Zapečene tikvice

Zapečene tikvice
Zapečene tikvice










Kada budete probali zapečenu tikvicu znaćete zašto je vole i deca !Šarenilo na tanjiru,puno povrća,tako ukusno i zdravo!Odlične da rashlade dan i ublaže stres !

Potrebno je :

6 srednih tikvica
2 glavice crni luk
1 čen belog luka
500 gr mlevenog mesa
100 gr graška
100 gr kukuruza šećerca
2 veće šargarepe
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
4 kašika ulja

Za preliv :

1 čaša pavlake
1 jaje
100 gr kačkavalja
dosta seckanog peršuna


Priprema :

Na ulju prodinstati sitno sečen crni luk,da dobije zlatno žutu boju.Dodati iseckanu šargarepu i dinstati zajedno sa lukom.Ztim dodati mleveno meso,grašak i kukuruz šećerac.Sve sjediniti varjačom,posoliti,pobiberiti i dodati začinsko bilje.Kad se smesa izjednači dodajte  unutrašnji deo  izdubljenih tikvica.Krčkati na laganoj vatri 5-6 minuta pa sklonite sa šporeta dok pripremite tikvice.

Tikvice očistite,oljuštite i presecite uzdužno na polovinu.Poređati u pleh u kome će se peći pa svaku tikvicu napuniti pripremljenim filom.Jaje umutite viljuškom,dodajte pavlaku ,izrendani kačkavalj pa sve zajedno sjedinite.Po jednu kašiku pripremljenog nadeva staviti na svaku tikvicu.Peći na 200 C 45 minuta.

Izvadite iz rerne i dekorišite peršunovim listom.Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар