петак, 28. јул 2017.

Torta sa malinama

Torta sa malinama
Torta sa malinama








Ako ste uspeli da izmamite osmeh na nečijem licu onda smatrajte taj dan uspešnim !Ja definitivo jesam.Zadatak je bio napraviti traktor sa prikolicom koji vuče višnje !Hvala prodavačici bombona koja mi je pomogla i izvojila sve crvene bombone (ove žute su nezrele višnje).Svesna sam da torta nije savršena ali zato dan jeste !Ako znate da se obradujete malim stvarima velike će doći same !Prijatan dan !

Potrebno je umutiti (x3) :

5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika oraha
1 kašika brašna
1 kašika kakao

Potrebno za I fil :

500 gr malina
300 gr šećera
400 ml vode
2 pudinga od maline
10 gr želatin

Potrebno za II fil :

15 žumanaca
700 ml mleka
12 kašika šećera
1 kašika arome vanile
250 gr margarina
2 pudinga od vanile
200 gr šlag krema

Priprema :

Odvojiti belanca od žumanaca i unititi belanca u čvrst šam.Postepeno dodajte šećer,neprestano muteći.Kad se umuti smesa dodati kakao,isključiti mikser pa dodati orahe i brašno.Špatulom sjediniti smesu,sipati u pleh koga ste obložili papirom i peći na 200 C oko 10 minuta.

Postupak ponoviti još za dve kore.

Za I fil je potrebno da maline,300 ml vode i šećer stavite da provre.Kuvati 5 minuta na laganoj vatri.Želatin prelijte sa 5 kašika vode,pustite da nabubri.Puding od maline razmutite sa ostatkom vode i sipajte polako u maline.Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.Skloniti sa vatre,pustiti da se prohladi 5 minuta pa umešajte želatin.

Za fil II je potrebno da 500 ml mleka ,šećer i aromu vanile stavite da se kuvaju.Puding od vanile razmutite sa ostatkom mleka i zakuvajte puding na uobičajeni način.Ohladite.

Margarin umutite penasto pa ga sjedinite sa hladnim filom.Dodajte krem šlag prah i mutite zajedno sa filom.

Finalni postupak :

Kore skrojiti po šablonu za traktor.
Filovati :

kora,žuti fil,fil sa malinama,kora...
Dekorisati po želji !
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар