субота, 23. септембар 2017.

Posna malina torta

Posna malina torta
Posna malina torta











Dobar dan !
Počinje sezona slava i raznih okuplanja pa u to ime preporučujem divnu,ukusnu,malinastu tortu sa pogledom na jesen.Torta je teška2,5 kg i za ovu priliku sam meru umanjila !

Potrebno je za koru :

4 dl mineralne vode
300 gr šećera
1,5 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 kašika džema
400 gr brašna

Od ove smese ispeći 2 kore !

Potrebno za I fil :

300 gr mlevene posne plazme
200 gr mlevenih oraha
4 dl soka od narandže
250 gr margarina
250 gr prah šećer

Potrebno za II fil :

300 gr šečer
4 dl vode
400 gr malina
300 gr mlevene posne plazme


Potrebno za glazuru :

400 gr posne čokolade
1 dl vode

Priprema :

Za koru je potrebno da sjedinite mineralnu vodu sa šečerom,dodati ulje,džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sve umutiti mikserom da nema grudvica i masu podeliti na pola i ispeći 2 kore .Kore peći na 200 C oko 10 minuta.Ohladiti.

Za I fil je potrebno da sjedinite mlevenu plazmu i orahe i prelijte sokom od narandže.Posebno umutiti penasto margarin ,dodati šećer u prahu pa sjedinite sa keksom i orasima.

Za II fil je potrebno da ušpinujete šećer sa vodom,dodati maline i kuvati 10 minuta.Sklonite sa ringle pa dodajte mlevenu plazmu.

Otopite čokoladu sa vodom pa prohladite.

Filovanje :

kora,fil I ,glazura,kora,fil I,fil II,glazura,fil I ,glazura.

Fil II ide samo na sredinu torte.
Dekorisati po želji !
Prijatno !

 

Нема коментара:

Постави коментар