Posna grilijaž torta |
Dobro jutro !
Za sve ljubitelje posne hrane prava poslastica !
Potrebno je za 2 kore :
200 ml gazirani sok od narandže
3 čaše šećer
2 čaše brašno
2 kašike džem od kajsije
1 ravna kašičica sode bikarbone
3 kašika ulja
20 kašika mleven orah
Za grilijaž :
300 gr šećer
kockica margarin
Za čokoladnu koricu :
200 gr čokolade
kockica margarin
Za fil :
600 gr alve
5 kašika šećer
5 kašika kakao
100 ml vode
2 margarina
500 gr posni šlag
300 ml kisele vode
Priprema :
Sjedinite sok sa šećerom,dodajte brašno,sodu bikarbonu,ulje,džem i orahe.Sve sastojke sjediniti i od toga ispeći 2 kore na 200 C.
Otipiti šećer da se lepo karamelizuje,dodati margarin i preliti preko svake kore.
Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko grilijaža.
Otopiti alvu sa šećerom,vodom,kakaom i ohladiti.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Filovati :
kora,grilijaž,čokoladna korica,fil,šlag,kora...
Spremiti tortu nekoliko dana pre.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар